Ahoj,
mieszkam od niedawna niedaleko Zlatych Hor. Po latach pracy dziennikarskiej osiadlem w Czechach. Chcialbym odnowic moja kolekcje mesembsow - i glownie te sukkulenty mnie interesuja. Czy wsrod Was sa osoby mieszkajace w poblizu Zlatych Hor? Mozecie mi polecic linki do dobrych sklepow z mesembsami w Czechach?
Bardzo dziekuje za Wasza pomoc!
S pozdravem,
Leo
Mesembs / Leo
- African
- Top prispievateľ
- poděkoval: 43 krát
- Obdržel poděkování: 345 krát
Re: Mesembs / Leo
Než jsem se k tomu dostal, Husi mě předběhnul
. Podle mého skromného názoru má v současnosti největší výběr kolega Hušner (Beroun). Dále stojí za zmínku i pan Merhaut, ale ten je teď zdravotně na tom špatně. Co se týká severní Moravy a Slezska, pak něco málo je i tu (Chvastek - F-M , Barčák - Třinec)...

Re: Mesembs / Leo
Panowie, bardzo dziekuje za informacje 
Jak zrobi sie cieplej, bede wysiewal wlasne nasiona mesembsow. Mam ich okolo 12 tys, jednak bardzo dlugo - okolo 10 lat - lezaly zapakowane w kopertach. Nie wiem, czy temperatura, czas i przeprowadzki ich nie wykonczyla. No a nawet jak juz beda wysiane, potrwa z dwa lata, az rosliny beda cieszyly oko i serce. Tym bardziej jestem zainteresowany dobrymi czeskimi zrodlami.
S mesembsowym pozdravem,
Leo

Jak zrobi sie cieplej, bede wysiewal wlasne nasiona mesembsow. Mam ich okolo 12 tys, jednak bardzo dlugo - okolo 10 lat - lezaly zapakowane w kopertach. Nie wiem, czy temperatura, czas i przeprowadzki ich nie wykonczyla. No a nawet jak juz beda wysiane, potrwa z dwa lata, az rosliny beda cieszyly oko i serce. Tym bardziej jestem zainteresowany dobrymi czeskimi zrodlami.
S mesembsowym pozdravem,
Leo
Zpět na „Představte se - Predstavte sa“