Máš v niečom pravdu, lenže v tom prípade ľudia počítajte so sumou 150-300E za taký kompat. V tej cene sa dá kúpiť už lepší superzoom kompakt Panasonic Lumix FZ. Samozrejme existuje aj profikompakt tuším Canon GX ktorý má aj spomínané funkcie.Husi píše:Môžem podpísať v podstate všetko. Doplním, že ak niekto chce mať dobré až výborné fotky len pre web, resp. monitor počítača, tak naozaj nepotrebuje zrkadlovku. Na to mu stačí v pohode aj kompakt. Ja by som ale zdôraznil, že podstatné pri kompaktoch sú manuálne funkcie. Nekúpil by som foťák kde nie sú všetky režimy fotenia mimo automatiky, teda priorita clony, času a kompletný manuál, tiež by som už dnes nekúpil kompakt, ktorý nemá bodové zaostrovanie a neumožňuje zaostrovací bod presunúť na konkrétne miesto (podľa mňa veľmi dôležité!) . Tiež je veľmi dobrá funkcia, ktorá umožňuje nastavovať silu blesku a manuálne nastavovanie vyváženia bielej.
Ako amatér by som si určite nekúpil drahší foťák ako 200E. Na začiatok stačí nad 100E, ak sa chce niekto poradiť, veľmi rád a ochotne pomôžem pri výbere kompaktu aj toho nad 100E. Je tu na to ss alebo odkaz na mail.
Husi s tym publikovanim na web a pod... V prvom rade ludia kedysi kupovali fotaky za ucelom vyvolavania fotiek, na to Vam staci hoc jaky kompakt. Na publikovanie fotiek na web vam staci aj hocjaky dotykový android smartfón kt. má už veľa ludí (od mob operátorov aj za par supek).
Ak chce niekto robit dobre fotky najpr nech sa nauci to co tu bolo spominane -> ja dnes vacsinu svojich kaktusov fotim aj tak smartfonom HTC, lebo sa mi nechce vyberat fotak alebo zrkadlovku, takze to len tak pre priklad... Ak to mate v oku, a v ruke odfotite hocicim.
Vela zdaru,
tu je nieco odomna